Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις 


 


 

Voucher Τουρισμός
 

Επιταγή εισόδου 25-29 


 

 

 

 

 

Κοινωνική Μέριμνα 

Βοήθεια στο ΣπίτιΤο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα. Περισσότερα ...

Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμυνταίου   συμμετέχει στη δράση Επιχορήγηση Ανέργων με επιταγές  (TRAINING VOUCHER)  του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επιχορήγηση Ανέργων με επιταγές  κατάρτισης (TRAINING VOUCHER) . Πιστοποίηση Γνώσεων και Βασικών Δεξιοτήτων σε ΤΠΕ.
 
Είσαι άνεργος;

Δικαιούσαι επιδότηση 500€ + 100 ώρες κατάρτιση στη χρήση Η/Υ + δωρεάν πιστοποίηση.

 

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Aμυνταίου  συμμετέχει στη δράση Επιχορήγηση Ανέργων με επιταγές  (TRAINING VOUCHER)  του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Έχεις πολλούς λόγους για να επιλέξεις το Κ.Ε.Κ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμυνταίου για την εκπαίδευσή σου.

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος το Κ.Ε.Κ. παρέχει στους εκπαιδευόμενους ένα σύνολο ποιοτικών υπηρεσιών, που στόχο έχουν την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, δηλαδή την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση Η/Υ και παράλληλα την πιστοποίηση αυτών.

Αναλυτικότερα το Κ.Ε.Κ. παρέχει τα εξής:
  1. εκπαίδευση 100 ωρών με την χρήση σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού (Η/Υ, διαδραστικούς πίνακες)
  2. εκπαίδευση σε άριστε συνθήκες
  3. πιστοποίηση στο Office 2010
  4. έμπειρους εκπαιδευτές ενηλίκων (πιστοποιημένους στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΚΕΠΙΣ)

Παράλληλα με την εκπαίδευση 100 ωρών :

  1. Δωρεάν χρήση βίντεο μαθημάτων “Cert4u” (e-learning) από το σπίτι ή το εργαστήριο πληροφορικής του Κ.Ε.Κ.
  2. Δωρεάν χρήση προγράμματος εξάσκησης στη χρήση Η/Υ και προσομοίωσης των εξετάσεων πιστοποίησης “Test4U” για την καλύτερη εκπαίδευση και προετοιμασία για την συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Αντικείμενο της δράσης

Η δράση αναφέρεται στην επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (training vouchers), της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα καταρτιστούν στο αντικείμενο των Βασικών Δεξιοτήτων Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και περιλαμβάνει την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτώνται.

Η πιστοποίηση των γνώσεων που θα αποκτηθούν με τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με εξετάσεις από φορείς πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/και διεθνώς και οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α/25081/1.12.2005 ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Συστήματος Πιστοποίησης και Περιοδικού Ελέγχου Φορέων Χορήγησης Πιστοποιητικών Πληροφορικής ή Γνώσης Χειρισμού Η/Υ» (ΦΕΚ 1720/τ.Β’/08-12-2005), με βάση τη διεθνή επί του θέματος πρακτική, ιδίως όσον αφορά τις υποδομές, το λογισμικό, τις μεθόδους και τη διαδικασία, όπως προβλέπεται στο Άρθρο 1 του Π.Δ. 44/2005 ή από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3879/2010 «Δια Βίου Μάθηση κλπ».

Οι στόχοι που αναμένεται να επιτευχθούν μέσα από την υλοποίηση της παρούσας δράσης είναι:

  1. Η κατάρτιση και η πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, με σκοπό την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.
  2. Η άρση του φαινομένου του "ψηφιακού χάσματος – αναλφαβητισμού" στον πληθυσμό των ωφελούμενων και η απόκτηση εκείνων των δεξιοτήτων από τους ωφελούμενους που θα τους καταστήσουν ικανούς να λειτουργήσουν στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται από την ταχεία εξέλιξη των νέων ΤΠΕ, καθώς και η αποτελεσματική ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ εδώ

Πληροφορίες 

ΔημοτιΔκή Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμυνταίου - ΔΗ.Κ.Ε.Α.
Ν.Π.Ι.Δ.
Γρ. Νικολαΐδη 2, 53200
Α.Φ.Μ.: 999108353
τηλ: 2386020044
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.